Zonnepanelen

Portfolio zonnepanelen:

XL-EnergySolutions beschikt over meer dan 10 jaar ervaring als het gaat om de productie van zonnepanelen en installatie van complete systemen. Op basis hiervan is XL-EnergySolutions in staat om de juiste producenten en producten te kiezen.

Tier 1:

De producenten worden door ons onder andere beoordeeld op een gezonde financiële positie, een langdurige ervaring met productie van hoogwaardige producten, gebruik van moderne productiemiddelen en het toepassen van ambitieuze kwaliteitsprocessen. Daarnaast houden we in de gaten welke producenten internationaal geaccepteerd worden door investeerders en banken, de zogenaamde “tier 1″ of “bankable” zonnepaneelproducenten.

Tier 1 is goed, controleren is beter:

Steeds meer producenten verplaatsen een deel van hun productie naar productielocaties van derden (OEM). Naast een verstandige producentenkeuze is het daaro ook belangrijk om de kwaliteit van uw product te controleren, bij voorkeur voordat de betaling heeft plaatsgevonden. Door middel van fabrieks- en pre-shipmentinspecties heeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen de gewenste kwaliteit hebben. Wij werken daarbij samen met een Europese partner die volgens hoge marktconforme standaarden inspecteren. Maatwerk is daarnaast mogelijk bijv. flashtest, elektroluminescentie, etc.

Inkoop:

Omdat wij direct zaken doen met de producenten ten behoeve van grote investeringsprojecten waarbij grote hoeveelheden ingekocht worden, kunnen we uitzonderlijk scherpe prijzen in combinatie met gunstige inkoopvoorwaarden bedingen.

Zonnepanelen Renesola JA Solar Solarworld

 Kwaliteit:

De reden om op veel nadruk te leggen op de kwaliteit van het zonnepaneel is dat de terugverdientijd van een project vaak vele jaren is. De jaarlijkse marge is beperkt waardoor een kwaliteitsprobleem al snel leidt tot een onrendabele investering. Recente studies tonen aan dat een project met zonnepanelen gemiddeld ca. 50 €/kWp aan paneel gerelateerde kosten heeft. Een flink deel daarvan heeft u zelf in de hand door de juiste keuze van producent en een controle van de producten die u geleverd krijgt. De extra kosten die hiermee gemoeid zijn, bedragen minder dan 1% van uw projectkosten. Voor dat bedrag wilt u niet de afgekeurde container van iemand anders geleverd krijgen.

Hierover, of bij andere vragen over zonne-energie, adviseren we u graag: contact.

Failure rate solar panels