Omvormers

Omvormers:

De omvormer is het centrale punt in elke solar installatie en is dan ook van cruciaal belang voor een goed functionerende installatie.

XL EnergySolutions ondersteunt bij de inkoop van producenten met hoge kwaliteitseisen en een lang trackrecord wat betreft duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast is de serviceresponsetijd van betreffende producenten hoog.

Hieronder een aantal merken waarvan de omvormers zijn toegepast in meerdere projecten waarbij XL-EnergySolutions betrokken is geweest.

 

 • SMA: SMA Solar Technology AG neemt wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers. SMA heeft een ruim assortiment aan producten, voor alle soorten panelen met diverse capaciteiten: voor kleine dakinstallaties, grote zonne-energieparken, installaties aangesloten op het elektriciteitsnet, evenals stand-alone en backup systemen. Omvormer SMA_1
 • ABB: ABB biedt een brede portfolio van solar omvormers, vanaf kleine micro-omvormers tot drie-fase string en zelfs megawatt centrale omvormers. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende monitoring systemen en een wereldwijd service netwerk. 

Omvormer ABB_1

 • Delta: De Delta Group werd in 1971 opgericht en is wereldwijd marktleider op het gebied van stroom- en warmtemanagement. Sinds 1999 investeert de dochteronderneming Delta Energy Systems in de ontwikkeling en het wereldwijd op de markt brengen van hoogwaardige omvormers voor zonne-energie.

  Hier vindt u de brochure met de actuele Delta producten: Delta Solar 

Omvormer Delta_1

 • SolarEdge: SolarEdge is een fabrikant van omvormers en ‘power optimizers’ en heeft een marktaandeel van 70 procent binnen deze ‘optimizer’ markt. De unieke eigenschapen zijn:
  Een ‘power optimizer’ die voor elk zonnepaneel bijhoudt hoeveel stroom er wordt opgewekt en de prestaties daarmee verhoogt.
  Een kleine, lichte omvormer die gelijkstroom omzet in wisselstroom. Deze werkt uiterst betrouwbaar in combinatie met de ‘power optimizers’.
  Een webbased monitoringsportal, waardoor de prestaties van de zonnepanelen is bij te houden op desktop, tablet en smartphone
  .

  Hier vindt u een uitgebreide presentatie vanSolarEdge: Solar-Edge

Omvormer SolarEdge_1

Heeft u vragen over deze of andere omvormers neem contact op met CustomerSupport.