Project met Zonnepanelen

Een eigen project met zonnepanelen en zelf energie opwekken is voor steeds meer bedrijven en organisaties haalbaar. De prijzen zijn met name de afgelopen jaren snel gedaald en de opbrengst per paneel is sterk toegenomen. Daarnaast zijn er tal van fiscale maatregelen en lokale of specifieke subsidies om het toepassen verder te stimuleren.

De typische terugverdientijden zijn tussen de 5 en 10 jaar maar de garantie op de zonnepanelen is vaak 20 jaar of meer. Daarnaast zorgt een investering in zonnepanelen ervoor dat u uw afhankelijkheid van uw energieleverancier vermindert en u zichtbaar bijdraagt aan een reductie van uw CO2 emissie.

Financiële mogelijkheden:

Heeft u een vlak dak, of is uw dak op het zuiden, oosten of westen georiënteerd, en ontvangt het dak een flink deel van de dag zon, dan is het zinvol om een installatie met zonnepanelen te overwegen.

Wanneer uw energieverbruik tussen de 10.000 en 50.000 kWh/jr is, betaalt u relatief veel energiebelasting waardoor zonnepanelen interessant zijn. Bent u grootverbruiker, dan kan de SDE-subsidie benut worden. Heeft u een groot dak en wilt u alleen zonne-energie maar niet zelf investeren, ook dan zijn er mogelijkheden.

XL-EnergySolutions ondersteunt en adviseert u graag met het inventariseren en benutten van financierings- en fiscale mogelijkheden voor uw specifieke situatie en met het aanvragen van subsidies.

Uitstekende producten en projecten:

Wij kunnen u ondersteunen met uw project maar u ook een turn-key project aanbieden. De producten die we toepassen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn afkomstig van gerenommeerde bedrijven met vele jaren ervaring en een gezonde financiële basis. XL-EnergySolutions is al vele jaren actief in de sector en kent de meeste ondernemingen al lange tijd.

Uw locatie wordt bezocht en beoordeeld en de mogelijkheden met u doorgesproken. We bekijken het stroomverbruik, de locatie en de elektrotechnische installatie. In uw aanbieding vindt u uiteindelijk een all-in bedrag samen met een heldere prognose van de stroomopbrengst en de terugverdientijd. Beslist u tot realisatie, dan is het goed te weten dat er ook dan vakkundig en veilig gewerkt wordt.

Waarom XL-EnergySolutions?

De oprichters zijn al meer dan 10 jaar actief met ontwikkeling en realisatie van projecten met zonnepanelen.

De eerste projecten werden gerealiseerd in Nederland waaronder – in 2002 – het grootste dakproject ter wereld op de Floriade te Haarlemmermeer en in 2003 het grootste dunne-filmproject op het (destijds) Waterloopkundig Laboratorium te Delft.

Project met zonnepanelen Floriade en WLD Noord-Holland Zuid-Holland

Daarna werden er vooral zonne-energieprojecten met ontwikkeld en gerealiseerd in Italië, Spanje en België. Deze projecten werden alle gestimuleerd door nationale subsidieprogramma’s.

Project met zonnepanelen in Italie en Belgie

Als gevolg van de sterk gedaalde prijzen is het inmiddels ook mogelijk om economisch rendabele projecten met zonnepanelen te bouwen in Nederland.

XL-EnergySolutions biedt een breed pakket aan diensten:

  • Projectontwikkeling;
  • Begeleiden aanbestedingstrajecten;
  • Evaluatie en optimalisatie projectontwerp;
  • Projectrealisatie en commissioning;
  • Projectfinanciering.

Project met zonnepanelen Nederland Gelderland Utrecht Noord-Brabant Overijsel Limburg Drenthe

Heeft u interesse in een kennismakingsgesprek neem dan hier geheel vrijblijvend contact met ons op.